Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
3 sjove facts om tænder og tandpleje | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

3 sjove facts om tænder og tandpleje

Der er et stort udvalg af forskellige informationer om tandpleje på internettet. Der er mange sjove og gode facts om tænder og tandpleje. Det er ikke alle facts, der er lige sjove, da der desværre er en del facts, som er misvisende eller direkte forkerte. Det er af den grund vigtigt at få afklaret, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, så de forkerte facts ikke følges.

1) “Jo mere tandpasta, jo bedre” – skulle man tro. Det er dog ikke korrekt, da det er vigtigt at tilpasse mængden af tandpasta i forhold til personens alder. Det er især vigtigt for børn at bruge en mindre mængde tandpasta, så der ikke sluges for meget tandpasta under tandbørstningen. Tandpasta svarende til en lille ært er nok til ældre børn, lyder anbefalingerne fra en børnevenlig tandlæge nær Bagsværd, som ønsker at hjælpe børn til at få en god tandrutine. Hos de yngre børn er det er nok kun at tage tandpasta på den yderste del af tandbørstehovedet.

Facts om tænder

2) “Spyt altid tandpastaen ud” er både en rigtig og en forkert fact. Af sundhedsmæssige årsager anbefales det, at tandpastaen bliver spyttet ud efter tandbørstning. Det er kun i få tilfælde med et ekstremt indtag af tandpasta, at synkning af tandpastaen kan medføre alvorlige konsekvenser. Det er dog alligevel en god idé at indarbejde en rutine, hvor tandpastaen spyttes ud. Fluor i store mængder kan blandt andet give mavepine, hvis det synkes. Det er ikke en optimal løsning at benytte tandpasta uden fluor, da fluor er et naturligt mineral, som er gavnfuldt for tænderne. Fluoren beskytter mod huller i tænderne, da fluoren eksempel beskytter mod syre. For at få en optimal effekt ud af fluoren bør tandpastaen ikke spyttes ud lige efter tandbørstningen. Det anbefales at lade tandpastaen sidde på tænderne i omkring to minutter, inden munden skylles med vand.

3) “En hård tandbørste renser tænderne bedre end en blød børste” er misvisende. Der bør altid vælges en tandbørste med et blødt børstehoved. Med en hård børste er der risiko for, at emaljen bliver skadet, hvorfor den hårde børste skader mere end den gavner. En blød børste er derimod skånsom mod tænderne, da den nænsomt og forsigtigt renser tænderne. I denne sammenhæng bør det nævnes, at tandbørstens størrelse bør tilpasses til personens alder. Tandbørsten kan ikke nå alle tænderne, hvis den er for stor til munden. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på at vælge en passende tandbørste med en blød børste.

De nævnte facts er eksempler på facts, der ikke altid er så gode, som først antaget. For at få de korrekte informationer helt på plads kan der blandt andet hos en rådgivende tandlæge fra Kongens Lyngby fås rådgivning om korrekt tandpleje.

Tandklinikken Sorgenfrigårdsvej
Sorgenfrigårdsvej 78
2800 Kongens Lyngby
Telefon: 45 87 48 50