Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Bevar brudekjolen i perfekt stand med rens | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Bevar brudekjolen i perfekt stand med rens

Brudekjole

Når brylluppet har stået og billederne er blevet taget, kan man gemme sin brudekjole som minde. Der er meget lille chance for, at man kommer til at bruge den igen, men derfor kan man godt få den vasket og ordnet, så den kan hænge i skabet til minde om den store dag. En brudekjole består som oftest af rigtig mange forskellige typer stof, knapper og pyntedele. Nogle af disse kan skilles ad, så man ikke behøver at vaske dem sammen, men mange af dem hænger sammen, så der ikke er mulighed for det. Således er det sjældent muligt at putte en brudekjole i vaskemaskinen.

Renserier er vant til at tage sig af brudekjoler

På et renseri har du med folk at gøre, som har vasket utallige brudekjoler i deres arbejde. De kender til stoffet, og den rette måde at håndtere kemikalier, vand og varme. Derfor kan du trygt bestille en rensning af din brudekjole hos et professionelt renseri. Ofte fungerer processen således, at diverse pletter blødes op, hvorefter tøjet nænsomt renses og behandles, indtil det er rent og flot igen. Her tages hensyn til farveægthed og udsatte sømme. Skulle man selv udføre det samme arbejde, ville det kræve utrolig lang tid, at finde ud af hvilke kemikalier, man kan bruge hvor. Efter den helt store rens, bliver kjolen som regel dampet eller strøget, så den fremstår ny og klar til brug.

Sådan finder du et renseri

En brudekjole er en stor investering, så du skal selvfølgelig ikke sende den ud et sted, hvor du risikerer, at den bliver ødelagt, men hvordan finder man et godt renseri? Det bedste vil være, at finde nogen, der har fået det gjort, som kan give en anbefaling. Hvis dette ikke er muligt, kan man gå på nettet og se på andre folks oplevelser og anbefalinger. Det kan også være, at man foretrækker at gå ned og snakke med de mennesker, der driver de lokale renserier. Spørg ind til deres arbejdserfaring, og hør hvad forskellige ting koster. Det kan sagtens være, at der er dele af din brudekjole, som ikke kan hverken vaskes eller renses. Især kommer det an på, hvilke type pletter, der er tale om. Får du en uheldig fornemmelse hos ét vaskeri, kan du sandsynligvis nemt finde et andet. Der er nemlig rigtig mange rundt omkring, især i de større byer. I København finder du tre-fire renserier i hver bydel, så der er noget at vælge imellem, om du så skal finde et renseri på Christianshavn eller på Vesterbro.

Justin Joy
Nærum Hovedgade 88
2850 Nærum
Tlf: 71 20 32 04