Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Forebyg mod arbejdsskader | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Forebyg mod arbejdsskader

arbejdsskade

 

Der opstår let arbejdsrelaterede skader, hvis arbejdsformen er ensartet. Det er ikke kun  hårdt fysisk arbejde, som kan medføre skader. Stillesiddende arbejde over en længere periode kan også medføre sundhedsskadelige konsekvenser.

At sidde stille kan medføre nakkesmerter

Undersøgelser fra arbejdsmarkedet viser, at risikoen for nakkesmerter og lændesmerter er øget med tre gange under stillesiddende arbejde. Stillesiddende arbejde defineres som arbejde med mindst otte timers stillesiddende arbejde om dagen. Der skal gøres opmærksomt på, at stillesiddende fritid også kan medregnes i timeantallet, hvorfor det både er stillesiddende arbejde og stillesiddende fritid, som kan medføre nakkesmerter. De adskillige timer foran computere, tv og tablets medfører med tiden en overbelastning af led og muskler. Overbelastningerne kan eksempelvis være nakkesmerter og lændesmerter. Spændingerne og smerterne forøges især under stressede situationer, hvor de irriterende spændinger kan forøge stressen endnu mere. Spændingerne og smerterne kan blive en ond cirkel, som er svær at bryde.

En osteopat kan bryde den onde cirkel

Det er muligt at få brudt den onde cirkel gennem afspændende osteopati og fysioterapi i Virum, som vil behandle og afspænde skaden samt hjælpe med at ændre de dårlige vaner. Det foregår gennem behandlinger hos en osteopat, som suppleres med rådgivning om fysisk træning samt ændring af arbejds- og siddestillinger.

En osteopat vil undersøge de bevægelsesforstyrrelser, som er i kroppen, der kan medføre overbelastning af områder. En overbelastning skaber ubalance i kroppen, hvilket gør, at kroppen kompenserer for de udsatte områder. Det kan være skyld i arbejdsstillinger, som ikke er optimale, hvilket generer kroppen yderligere. Der vil i behandlingen ske en manuel mobilisering og stræk af led, muskler, ledbånd og bindevæv, som kan rette op på kroppens fejlindstillinger. Det er således muligt gennem osteopati at behandle problemer samtidigt med, at kroppen rustes mod nye spændinger.

De dårlige vaner skal ændres, hvis den onde cirkel skal brydes. Det er muligt at bryde den onde cirkel gennem en ændring af stillingerne i arbejdslivet og i fritiden. Det vil foregå gennem rådgivning fra osteopaten, hvor relevante træningsøvelser vil anbefales til genoptræningen. Områderne bliver stærkere og mere robuste efter genoptræning af arbejdsskaderne. Der vil samtidigt blive rådgivet i ændring af arbejds- og siddestillinger, så der skabes forståelse af, hvor og hvornår der sker en overbelastning. Behandlingen fra osteopaten vil dog gøre, at kroppen fungerer bedre, hvilket minimerer risikoen for skader. Det er på den måde muligt at forebygge mod arbejdsskader i samarbejde med en osteopat.

Virksomhedsordning med en osteopat

Arbejdsskader fører til sygemeldinger, hvilket er en økonomisk bekostning for virksomheden og skaber et dårligt arbejdsmiljø for de ansatte. Det er derfor en investering værd at benytte en virksomhedsordning til fysioterapi fra Birkerød, som vil rådgive og behandle virksomhedens ansatte. Det er på den måde muligt at forebygge, at de ansatte får arbejdsskader samt behandle de ansatte, som allerede har nakkesmerter eller andre problemer.

OsteoCare
Holte Midtpunkt 23, 3. sal
2840 Holte
Tlf: 24 62 20 83