Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Køb af din første bolig – her er 3 gode råd | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Køb af din første bolig – her er 3 gode råd

Der er mange ting, som skal overvejes ved førstegangskøb af bolig. Det være svært at finde rundt i de mange råd, og det er derfor en god idé at følge professionelle råd om køberrådgivning fra København, som er værd at huske på ved køb af bolig.

1) Få styr på budgettet

Købers budget er det altafgørende for boligkøbet. Rådighedsbeløbet fastsætter, hvor dyr en bolig, som kan købes. Langt størstedelen af alle boligkøbere får finansiel hjælp fra banken gennem banklån. Banken skal derfor kontaktes, før boligkøbet påbegyndes. Hvis boligen ikke kan finansieres, kan købet ikke gennemføres. Det er derfor vigtigt at få fastsat budgettet, så boligsøgningen kan tilpasses derefter. Der skal også afsættes penge til professionel udarbejdelse af nødvendige dokumenter samt eventuelle istandsættelser af boligen.

2) Udvælg området

Boligens beliggenhed betyder meget – både for det personlige aspekt og det økonomiske aspekt. Det er for det første altafgørende, at køberne er trygge ved området. Børnefamilier prioriterer sandsynligvis grønne områder og gode institutioner, hvorimod unge par søger centrale boliger i populære områder. Beliggenhed afgør ikke kun en stor personlig værdi, men også en økonomisk værdi. Boligens område er med til at afgøre boligens pris, da kvadratmeterprisen øges i takt med områdets niveau af efterspørgsel. Prisen justeres naturligvis efter boligens tilstand, hvor resten af områdets huse også kan have betydning for boligens pris. Boligkøbere skal nøje overveje hvilke områder, som søges i, så området tilbyder netop det, som ønskes.

3) Hyr en boligadvokat

Når budgettet er lagt, og området er udvalgt, er boligkøbsprocessen klar til at blive påbegyndt, så snart drømmeboligen er fundet. Gennemførsel af boligkøb er en langvarig proces, da der er mange dokumenter, som skal udarbejdes og godkendes. Der skal her benyttes professionel hjælp til at uarbejde den juridiske del af processen – eksempelvis fra en boligadvokat. En boligadvokat er i stand til rådgive gennem købsprocessen, så der sker en succesfuld gennemførsel af boligkøbet. Boligadvokatens specialviden inden for køb og salg af bolig sikrer dig topkvalificeret rådgivning under forløbet. Der vil blive sørget for udarbejdelse og godkendelse af alle nødvendige dokumenter, som kræves i processen.

En boligadvokat giver ikke blot juridisk rådgivning, men også økonomisk rådgivning angående boligens pris. Ved boligkøb skal det altid overvejes, om det er en god investering, da markedet kan gå begge veje. Boligadvokaten kan med sin erfaring bedømme, om boligen er god investering. Det er i den sammenhæng især en fordel at benytte en boligadvokat fra det ønskede område. Der bør eksempelvis hyres en stedkendt boligadvokat fra Amager, hvis en bolig på Amager ønskes. Det optimerer boligadvokatens rådgivning om det specifikke boligområde, så der kan rådgives om nødvendige aspekter, som bør overvejes. En stedkendt boligadvokat kan sammenligne områdets boligpris med drømmeboligen, så prisen kan forhandles i forhold til områdets pris og efterspørgsel.

Hvis de tre simple råd om køb af bolig følges, er køberen godt på vej til at få gennemført købet af drømmeboligen. Få styr på budgettet og området, og lad derefter boligadvokaten sørge for resten.

Køb af din første bolig - her er 3 gode råd

JURIST- OG SKØDEHUSET
Holmbladsgade 44, 2. tv
2300 København S
Tlf: 60 61 76 78