Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Kørselsregnskabet er vigtigt | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Kørselsregnskabet er vigtigt

Når du skal lave selvangivelse, er det vigtigt at huske på kørselsregnskab skat. Hvis du har langt til arbejde eller kører i anden arbejdsmæssig sammenhæng for eksempel til konferencer eller på kundebesøg, så bør du nemlig holde styr på dit kørselsregnskab. Du kan trække dine udgifter til kørsel fra i skat. For at få dette fradrag, skal du holde styr på dit kørselsregnskab.

 

Kørselsregnskab og skat

Det første, du skal have styr på i forhold til kørselsfradrag, er reglerne. Der er særlige krav til kørselsregnskabet, som skal overholdes. Når det gælder arbejdsmæssig kørsel, skal du køre i egen bil. Du kan få et fradrag på 3,54 kr. per kilometer, hvis du kører op til 20.000 km., og 1,94 kr. per kilometer, hvis du på et år når op over de 20.000 kr.

For at kunne trække din kørsel for arbejdet fra i skat, skal du lave et kørselsregnskab. Kørselsregnskabet skal indeholde nogle faste oplysninger heriblandt dit navn, din adresse og dit CPR-nummer. Desuden skal der stå, hvilket formål der var med den kørsel du vil have fratrukket – det vil sige den erhvervs- eller forretningsmæssige sammenhæng. Det er nødvendigt at angive datoerne for din kørsel samt adresse på dels startpunktet og dels slutpunktet for din kørsel. Satserne for din kørsel skal også angives sammen med det antal kilometer, du har kørt og en beregning af din samlede befordringsgodtgørelse, samt bilens registreringsnummer.

Til gengæld er det ikke nødvendigt, at du angiver bilens kilometertæller.

Gør kørselsregistrering nemmere med kørselsapp

En ting der kan gøre det nemmere at registrere din kørsel, er en app. For mange virksomheder, der både skal holde styr på medarbejdernes kørsel for arbejdet såvel som bilagshåndtering i forbindelse med indberetning af kørselsregnskab til SKAT, kan en app til kørselsregistrering være en fordel. Det er en smart metode til at registrere såvel timerne og de kilometer, som dine medarbejdere har kørt. Appen vil automatisk holde styr på, hvor mange kilometer der bliver kørt, og oplysningerne vil blive sendt direkte til virksomhedens regnskabssystem. Medarbejderen slipper for at bruge tid på manuel registrering, og regnskabsmedarbejderen får nemt fat på de nødvendige oplysninger. Denne form for elektronisk registrering kan gøre livet meget lettere for især mindre virksomheder, som får frigivet tid og ressourcer til andre opgaver. En automatisk registrering kan netop betyde en større grad af overblik og gøre det overskueligt at holde øje med, hvor meget tid der bliver brugt af medarbejderne på arbejdskørsel.

Acubiz A/S

Bregnerødvej 133D

3460 Birkerød

70214215