Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Som leder skal du forebygge mod stress på arbejdspladsen | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Som leder skal du forebygge mod stress på arbejdspladsen

Stress er i de seneste mange år blevet et større og større problem på verdensplan og i Danmark. Der har været fokus på stress i medierne, og der er blevet lavet adskillige kampagner, men stress er desværre stadig et stigende problem på arbejdspladsen. Ledelsens håndtering af stress er vigtig. Derudover skal ledelsen også forebygge mod stress på arbejdspladsen. Både for virksomhedens skyld men i hvert fald også for de mennesker som er på vej mod at få stress. 

Klare forventninger og anerkendelse

Ledelsen kan forebygge stress ved at give klare retningslinjer for, hvad der forventes af den enkelte medarbejder. Forudsigelighed og klare retningslinjer betyder, at medarbejderen føler sig bedre tilpas og kan se længere ud i fremtiden. På den måde vil den enkelte medarbejder blive mindre stresset, da personen ved, hvad der forventes. Hvis ledelsen sender et budskab ud, vedrørende hvordan medarbejderne skal opføre sig, vil det forhåbentlig resultere i at medarbejderne føler sig mindre stressede på sigt.

Som leder skal du forebygge mod stress på arbejdspladsen

En anden vigtig ting er, at medarbejderen bliver anerkendt for de opgaver, som personen har været med til at udføre. Hvis en medarbejder føler sig anerkendt, og værdsat vil han/hun være mindre tilbøjelig til at blive negativ og stresset.

Arbejdsmiljø

At skabe et godt arbejdsmiljø er et vigtigt element, når der tales om forebyggelse af stress på arbejdspladsen. Hvis medarbejderen har det dårligt i sin dagligdag, vil personen i højere grad blive stresset, i forhold til dem som har det godt. Derfor er det vigtigt at skabe et godt arbejdsmiljø, hvilket kan gøres på flere måder. Retningslinjer for medarbejderne, og hvordan man taler til hinanden, kan være vigtige. En anden ting man kan satse på er HR-indsatser som fx MUS samtaler, teambuilding og en fest en gang i mellem. Idéen bag HR-indsatserne vil være, at skabe stærke bånd mellem medarbejderne, så de har det bedre sammen i dagligdagen. Andre ting som kan skabe et bedre arbejdsmiljø er at forbedre de fysiske rammer, som de ansatte befinder sig i. Man kunne – eksempelvis – købe bordfodboldborde eller lignende, som kan være medvirkende til at styrke det sociale sammenhold på arbejdspladsen i pauserne. 

Uanset hvilke tiltag du eller din ledelse finder bedst, så husk at ledelsen har en afgørende rolle i forhold til stress på arbejdspladsen.

Carsten Wendt
Salekildevej 6
3200 Helsinge
Tlf: 70 27 21 94