Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Tandproteser | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Tandproteser

Tænder er meget stærke, men de er alligevel skrøbelige, da de ikke kan reparere sig selv, som fx en brækket arm, der kan vokse sammen. Det er derfor vigtigt at passe godt på tænderne, da de skal holde gennem hele livet. Desværre kan der med tiden opstå tandproblemer, der resulterer i at skulle have fjernet en tand. Tænder kan også falde ud ved eksempelvis sportsskader eller uheld. Manglende tænder kan derfor både ramme børn, unge og voksne af forskellige årsager. Hos børn vokser en permanent tand ud, hvis det er en mælketand, som tabes. Hos unge og voksne kommer der desværre ingen ny tand, hvis en permanent tand skades og tabes. Der findes heldigvis tandproteser, som kan fungere som erstatning for manglende tænder.

Tandproteser

Hel- og delproteser

Proteser kan laves af en kvalificeret tandlæge fra Glostrup, som er i stand til at udforme og tilpasse tandproteserne. Helproteser bruges, hvis alle tænder i under- og/eller overmunden mangler. Helproteser kan have svært ved at sidde ordentlig fast, når den ikke kan fastsættes til andre tænder. Det er derfor en fordel vælge en delprotese, hvis der stadig er tænder tilbage i munden. En delprotese kan sættes fast på de oprindelige tænder, så protesen sidder bedre fast og dermed medfører færre gener.

Naturlige proteser

Det er i dag muligt at få lavet proteser, som ser overraskende naturlige ud. Ved at tilpasse tandens form og farve efter ønske bliver smilet mere naturligt. Der er af den grund ingen, som kan se, om det er rigtige tænder eller en protese. Proteserne kan også bruges til at erstatte gamle plomber og guldindlæg, så der kan opbygges et flot og naturligt smil. Tandprotesen udvikles i samarbejde med patienten, så det er muligt at følge patientens ønsker om udseende.

Tandimplantat gør tandprotesen bedre

I forbindelse med udarbejdelse af en tandprotese vil den fornuftige tandlæge nær Albertslund anbefale at få lavet et tandimplantat først. Ved at lave et tandimplantat sidder tandprotesen bedre fast. Det gør det lettere at tygge og tale, da protesen ikke føles løs. Et tandimplantat er en skrue af titanium, som bliver indsat i kæbens knogle. Tandimplantatet skal have lov til at sætte sig fast, inden tandprotesen fastsættes. Antallet af manglende tænder afgør, hvor mange tandimplantater, der er nødvendige. Der er muligt at fastsætte blandt andet en tandprotese på et tandimplantat. Tandimplantatet fungerer som en rod for tandprotesen. Af den grund sidder tandprotesen langt bedre fast, når der først påsættes et tandimplantat. Ved at benytte denne fremgangsmåde opnås et holdbart resultat, så tandprotesen ikke mistes. Der er derfor ingen grund til at frygte, at der bliver tabt flere tænder.

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
Tlf: 43 45 48 48