Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Ungecoaching – et frirum for unge til at tale om alt | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Ungecoaching – et frirum for unge til at tale om alt

I et samfund, hvor der er større og større fokus på livskvalitet, opstår der også nye krav og kriterier for, hvad der er rigtigt at gøre. Der stilles særligt krav til de unge i vores samfund om, at de skal tage de rigtige valg. Og det er altså ikke altid lige så let at navigere rundt i de mange valgmuligheder.

 

De mange valgmuligheder er ikke altid let

På trods af de rige muligheder for uddannelse i Danmark, så er der også opstået nye krav for, at de unge skal gøre det rigtige. Det er ikke længere nok at gøre, hvad man selv ønsker og eventuelt, hvad forældrene drømmer om, da samfundet udefra også sætter krav til korrekte handlemuligheder. Gode karakterer i skolen er blandt andet blevet en faktor, som mange stræber efter for at kunne komme ind på deres drømmeuddannelse, og dermed ende dét sted i livet, der anses som det gode liv. I stræben efter 12-taller på stribe kan andre vigtige faktorer i livet let blive overset, hvis man eksempelvis ender med at lytte mere til samfundets krav om den rigtige uddannelse og selvstændighed frem for at lytte til sin egen mavefornemmelse. Det er ikke nødvendigvis det rette for alle at gå direkte fra gymnasiet til universitetet, ligesom at det heller ikke er det rette for alle at rejse rundt i et eller flere sabbatår, før voksenlivet kalder. Det er dog ikke altid, at man som ung husker at lytte til, hvad der egentlig er det rette valg for en selv – og ikke det rette valg fra samfundets side af. De unges mange valgmuligheder i dag er derfor ikke udelukkende en fordel, og det må derfor ikke underkendes, at alle unge skal have plads til at gøre det, som de synes er det rette for dem. Det er vanskeligt at være ung, og alle unge skal have lov til at finde deres egen vej i livet.

 

Du kan få professionel hjælp til at lære at lytte til dine egne ønsker

Nogle unge søger hjælp til valg og udfordringer hos deres familier eller venner, mens andre unge holder det for sig selv. Det kan eksempelvis være meget svært at skulle gå imod forældrene, hvis de allerede har klare visioner for din fremtid. Det er dog samtidigt utrolig vigtigt, at du ikke går alene med disse tanker. Det er altid godt at få hjælp til vigtige valg og udfordringer, som giver ondt i maven. Hvis du er én af de mange unge i Danmark, som har uro og ikke kan finde ro i tankerne, så kan du med fordel opsøge professionel coaching i København eller din nærmeste by. Her står dygtige coaches parat til at give dig et frirum at tale i. Der er ikke grænser for, hvad der kan tales om, og du skal huske på, at coaching har til formål at hjælpe dig med at lytte til dig selv. Så kan du finde ud af, hvad det egentlig er, som netop du har behov for uden, at andre blander sig. Du gør derfor dig selv en tjeneste ved deltage i individuelt tilrettelagt unge coachinghvor din nye coach vil hjælpe dig med at finde dit nye ståsted i livet i overgangen fra barn til voksen.

 

Charlotte Bugge

Platanvej 26

2791 Dragør

92 45 12 07