Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
VVS-arbejde – hvad må man selv lave? | Ib's Corner
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/icorner.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

VVS-arbejde – hvad må man selv lave?

Indimellem har alle brug for VVS-arbejde. Men det kan også nogle gange blive en dyr fornøjelse, og det er derfor fristende at lave noget af arbejdet selv. Men må man egentligt det? Og hvilke typer VVS-arbejde må man selv give sig i kast med?

Undersøg først reglerne

Faktisk er det ikke al slags VVS-arbejde, som du selv må lave. Ved nogle former for VVS-arbejde, bliver du nødt til at hive fat i en faglært og autoriseret håndværker. Dog må du, så længe du ikke overtræder nogle regler, godt lave nogle typer VVS-arbejde i hjemmet selv. Lad os se nærmere på, hvad disse er.

Det må du gerne

Er du i gang med at renovere badeværelset? Toilettet skal skiftes, og dette må du gerne selv gøre. Dog skal det nye toilet have samme tilslutningstype som det gamle. Dit badeværelse skal selvfølgelig have gulvvarme, så det er lækkert at gå derud om morgenen, uden at man fryser. Gulvvarme må du også gerne selv tilslutte. Det gælder også for varmen i de andre rum, dvs. du eksempelvis gerne må opsætte radiatorer.

Hvis vandlåsen ved vasken er synligt monteret, må du gerne montere en ny vask og tilslutte afløbet. Køber du ny vaskemaskine, står du fri til selv at slutte vandet til den, hvis du har mod på det. Det samme gælder for opvaskemaskiner.

Skal badeværelset se skinnende nyt ud, er det en god idé at udskifte blandingsbatteri og brusearmatur i brusenichen. Disse bliver ofte kalkede til, og derfor vil en udskiftning pifte badeværelset op, så det ser ud som nyt. Disse må du skifte, hvis afspærringsventilen er monteret på vandtilførslen lige inden aftapningsstedet.

Det må du ikke

Det er vigtigt, at du har styr på, hvilke installationer du ikke må røre ved. Dette gælder blandt andet at lave nye VVS-installationer og at lave arbejde på gasinstallationer. Du kan finde professionel hjælp til VVS i København som kan hjælpe dig med disse opgaver.

Gulvafløb må du heller ikke selv tilslutte, og du må ikke ændre de eksisterende brugsvandsanlæg eller på centralvarmesystemet, hvis det er tilsluttet fjernvarmevand. Brugsvandsanlægget må heller ikke udbygges af dig selv, så her bør du også tilkalde en erfaren VVS-installatør.

Er du i tvivl om, hvorvidt du må lave dit VVS-arbejde selv eller ej? Så er det altid en god idé at kontakte et VVS-firma. Forklar dem projektet og problemet, og så kan de fortælle dig, om det er noget, du selv kan give dig i kast med.

Schyberg VVS Entreprise ApS

Stolbergsvej 5

2970 Hørsholm

36 30 07 74